Stay cool bij je intake gesprek, 3 technieken

Je hebt een sollicitatiegesprek Gefeliciteerd!!!

Het enige probleem is dat je serieus nerveus bent.

De gevoelens van twijfel aan jezelf overheersen.Je bent alles behalve zelfverzekerd. Oh Oh.


Maak je geen zorgen, er zijn 3 eenvoudige dingen die je kunt doen om je meer zelfvertrouwen te geven en om die zenuwen en zelftwijfel een plaats  te geven.


1 – Ademenhaling


Een eenvoudige ademhalingstechniek om je rustiger te laten voelen, wordt gelijkmatige ademhaling genoemd. Je inhaleert voor een telling van vier en ademt dan uit voor een telling van vier. Je doet dit door de neus. Zodra je hier beter in bent, kun je zes tot acht tellen per adem halen. Dit wordt bewezen door Brown RP, Gerbarg PL. Annalen van de New York Academy of Sciences om het zenuwstelsel te kalmeren, de focus te vergroten en stress te verminderen. Geweldig!


2 – Bereid je voor en oefen je gesprek

Een goede voorbereiding bevordert perfecte prestaties. Hoe beter voorbereid je voelt, des te waarschijnlijker is het dat je beter presteert. Dit is iets dat ik in de praktijk heb gezien vanuit de leiding van de interviewers. Wanneer kandidaten voor een interview komen wetende dat ze goede antwoorden hebben voorbereid en onderzoek hebben afgerond, doen ze het meestal beter en meer ontspannen. Er is niets erger dan een kandidaat interviewen die geen idee heeft wat het bedrijf doet of antwoorden geeft die niet goed doordacht zijn.


3 – Denk positief

Of je nu denkt dat je het kunt of dat je denkt dat je het niet kunt, je hebt gelijk.”

Toen Henry Ford dit nu beroemde citaat vertelede, zei hij dat positieve gedachten en zelfvertrouwen krachtige dingen zijn. Als je naar je sollicitatiegesprek gaat en denkt dat je het gaat doen, heb je waarschijnlijk een goed interview.


Het volgende sollicitatiegesprek waarvan je weet dat je moet ademen, voorbereiden en oefenen en je gedachten positief houden. Dat maakt je klaar voor succes en geeft je de beste kans om die geweldige nieuwe baan te krijgen.


Als u op zoek bent naar een geweldige nieuwe baan, wilt u misschien graag careerboost.eu blog bezoeken voor meer tips voor het zoeken naar werk.

En meld je even aan
aanmelden 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *